top of page

SEAFORD

A two-storey front extension

This second phase completed the initial design brief of thermally upgrading and expanding this 1930’s 3-bedroomed detached dwelling into a 5-bedroomed family home with extensive social spaces.

Enlarging the entrance porch with coat/shoe space relieved the circulation pinch point at the stair bottom. Part removing the external wall allows the music room to extend into the family social space. A home office sits above the lobby with the main bedroom housing an en-suite and dressing room. A vaulted roof space with large rooflights flood the large master bedroom with natural light. Highly insulated brickwork walls and pitched roof envelope the addition. High performance windows and doors complete the transformation.

Costings exercises commenced when applications were submitted to achieve Planning and Building Regulation Approvals. A CDM Checklist was issued to the builder.

bottom of page